The Hunna – I’d Rather Die Than Let You In

The Hunna is een alternatieve rockband uit Watford. Dit in 2015 opgerichte kwartet heeft haar ambitie nooit onder stoelen of banken gestoken: de hele wereld moet veroverd worden en de grootste zalen zullen plat gespeeld worden.

Door: Ronald Klootwijk

De titel van de derde langspeler, I’d Rather Die Than Let You In, is een regelrechte sneer aan het adres van de voormalig manager van de band die er op zijn zachtst gezegd nogal een soepzooitje van maakte. Desalniettemin is de titel inhoudelijk geen voorbode van de plaat zelf, want die klinkt eerder verfrissend en volwassen dan een stel boze twintigers dat op oorlogspad is.

Voor de opnames van dit album vlogen de heren naar Los Angeles om onder leiding van producer John Feldmann (bekend van samenwerking met onder andere Blink 182, Panic At The Disco! en Twenty One Pilots) te schrijven en schaven aan de composities. Heeft het opnemen in het creatieve broeinest Los Angeles, bevrijd van het juk van het vorige label en de onorthodoxe benadering van Feldman die de band ’s morgens mee nam naar bokstrainingen of met ze ging surfen, geleid tot andere muzikale invalshoeken? Jazeker! Neem bijvoorbeeld de ballad If This Is Love, een liefdesliedje dat begint met achterstevoren gedraaide muziek en gedragen wordt door de samenzang van Ryan Potter en gastmuzikante Phem. Op One Second Left wordt de autotune uit de kast getrokken en is duidelijk te horen dat de band ook hiphopplaten in de kast heeft staan. Fans van het eerste uur hoeven zich geen zorgen te maken en komen met catchy nummers zoals I Wanna Know, Dark Times en afsluiter I’d Rather Die Than Let You In ruim aan hun trekken.

De kracht van dit album is dat The Hunna de ellende met het vorige label en manager achter zich heeft gelaten en die negatieve energie heeft weten om te zetten naar dit positieve resultaat. Voorlopig blijf het bij een digitale poging tot wereldwijde verovering, maar zodra het corona-spook is opgetrokken, zal wat deze vier jeugdvrienden betreft de kerosine niet aan te slepen zijn.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s