The Chills opnieuw uitgegeven

Jammer hoor. Discogs haalt al een hoop weg van de charme van de zoektocht naar die ene plaat waar je nooit je handen op hebt kunnen leggen, nu wordt ook de mystiek rondom verschillende uitgaven weggenomen omdat het dus kennelijk weer lucratief is oud werk opnieuw op vinyl uit te brengen. Het is de beurt aan The Chills, die invloedrijke band uit Nieuw Zeeland, om straks weer met gloednieuw vinyl in de winkels te liggen.

The Chills maakte furore met twee albums die eind jaren tachtig uitkwamen. Hun muziek sloeg als het ware een brug tussen postpunk en de indie-gitaren die dominant zouden worden in de jaren negentig. Maar zoals dat ging in de dagen voor internet, waren de platen moeilijk verkrijgbaar en kenden vooral ingewijden de muziek.

The Chills zijn sinds enige jaren weer actief en de afgelopen jaren verscheen zelfs weer nieuw werk (Silver Bullets in 2015 en Snow Bound in 2018). De hernieuwde belangstelling in de band leidde ook tot een onlangs verschenen documentaire over frontman, componist en in feite door al die jaren het enig overgebleven bandlid dat er altijd bij was Martin Phillipps. De film gaat onder meer over zijn gezondheidsproblemen. Phillipps lijdt aan Hepatitis C, een gevolg van zijn drugsverslaving.

Die mystiek rond The Chills verdwijnt nu weer een beetje met twee heruitgaven op vinyl. Fire Records geeft de eerste twee albums van The Chills opnieuw uit die destijds op een major label verschenen en waarmee ze dus ook al een wat groter publiek wisten te bereiken: Submarine Bells uit 1990 en Soft Bomb uit 1992. Voer voor de liefhebbers!

.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s