Jarv Is… Jarvis Cocker natuurlijk!

Nee hè, niet nóg een postuum album van Leonard Cohen?! Het is moeilijk die eerste reactie te onderdrukken bij het horen van openingsnummer Save The Whale van Jarv Is… Jawel, let op taalpuristen onder u, de eigennaam is met drie puntjes. Drie! Een niets minder!

Achter Jarv Is… gaat uiteraard Jarvis Cocker schuil, u weet wel, die altijd kek geklede man die een flink deel van zijn salaris brengt naar zijn opticien, ooit voorman van Britpop exponent Pulp.

Ook het tweede nummer op de slechts zeven composities tellende plaat Beyond the Pale van Jarv Is… doet gek genoeg sterk aan Leonard Cohen denken. In Must I Evolve hoor je Cocker zich afvragen hoe het leven zich moet ontwikkelen, van eencellige in de oersoep tot een mens van vlees en bloed. De tekst is al even van de pot gerukt als het nummer zelf, maar heeft gek genoeg zoveel pop feel dat het koortje ‘yes yes yes’ zich snel in je hoofd vastzet.

Maar dan is het ook voorbij hoor, die referenties aan wijlen Cohen, maar vervolgt Cocker met zijn bandleden een avontuurlijke muzikale weg. Bruisend van de creativiteit in tekst en compositie is Jarv Is… een eigenaardig aantrekkelijke plaat. Niet een waar je bij je maten stoer mee voor de dag zult willen komen, maar stiekem in de late avonduren van kunt genieten. Zet dan vooral super glad House Music All Night Long op, ‘and all day too’. Staat garant voor een glimlach om je mond.

Jarv Is… is net zo fout als de outfit van Jarvis Cocker, een heerlijk gluiperig poppy plaatje met een overdosis swagger. Van een artiest die met de losse pols muziek lijkt te maken en zo tot de aardigste resultaten komt.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s