Spirit Fest – Mirage Mirage

Spirit Fest is de naam van de samenwerking tussen het Japanse duo Tenniscoats en leden van The Notwist waaronder zanger-gitarist Markus Acher. Over en weer is er bewondering voor elkaars werk en dat is het vlammetje dat zo af en toe een nieuwe plaat oplevert. Helaas mondde dat wel eens uit in gelegenheidsmuziek; wat geneuzel met een enkel coherent liedje. Niet eerder leverde Spirit Fest een beter afgewerkt en uitgedacht album op dan het nieuw verschenen Mirage Mirage. Ondanks dat de plaat gedurende twee jaar afwisselend in een Munchener huiskamer en in Tokyo is opgenomen, klinkt het als een mooi geheel.

Verwacht geen explosies van electro-rock die we van The Notwist kennen. Het album is van begin tot eind rustig en bedachtzaam uitgevoerd in een dito instrumentarium. Maar dit keer horen wel wel meer dan anders de melancholie en de kunst goede liedjes te schrijven van The Notwist terug. Gecombineerd met het gefröbel van Tenniscoats levert dat een met ogenschijnlijk kinderlijk plezier ingespeelde plaat, met surealistisch experimentele uitstapjes. En bij gebrek aan een nieuwe van de Muchener formatie zijn we blij die eigenaardige altijd trieste en bijna valse zang van Acher weer eens te horen. Prachtig bovendien als Saya Ueno de tweede stem verzorgt. En zeg nou zelf, titelnummer Mirage had niet misstaan op een nieuw album van The Notwist.

Mirage Mirage is een fijn klein luisterplaatje om kinderlijk vrolijk van te worden.

2 gedachtes over “Spirit Fest – Mirage Mirage

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s