Andersens – There Is A Sound

Rond de eeuwwisseling was er in Japan een scene actief die experimenteerde met psychedelisch getinte popmuziek. In de westerse wereld is dat grotendeels onopgemerkt gebleven. Het Duitse label Morr Music brengt nu mondjesmaat muziek uit die periode uit. Die muziek is deels opgegraven door Markus Acher, de frontman van The Notwist maar ook actief in Spirit Fest wat een samenwerking is tussen The Notwist en Japans Tenniscoats.

Andersens is de naam voor de band die werd geleid door Kiyokazu Onozaki, alias Tsuby. Beïnvloed door muziek uit de jaren zestig uiteenlopend van The Beatles tot en met Syd Barrett, en later door Japanse helden in de alternatieve muziek zoals Tenniscoats, maakte de band lichtvoetige psychedelisch getinte liedjes. Je hoort op de door Tsuby en Acher samengestelde compilatie soms koperblazers gelijk optrekken met jengelende gitaren of zelfs een sitar. Dan weer klinkt het dromerig met enkel een akoestische gitaar en zachte zoekende zang.

There Is A Sound is een compilatie die ons een blik gunt achter de schermen van een scene van Japanse experimentele muzikanten. Niet alleen interessant, maar ook met hartverwarmende kleine muziek die soms klinkt als naïeve kinderdeutjes en een glimlach om je mond tovert.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s