Porches – Ricky Music

Porches is in feite Aaron Maine die vanuit zijn woning in Brooklyn liedjes in elkaar knutselt. Ricky Music is zijn vierde album. Behalve dat Maine bekend is als de man achter Porches trok hij aandacht omwille van zijn relatie met Greta Kline, alias Frankie Cosmos. De samenwerking met haar rond het in 2016 verschenen album Pool zorgde er voor de de melancholieke liedjes van Maine nog een fijn indie-sausje kregen. En Porches klonk in die periode nog als een echt bandje met drumvellen, instrumenten van hout en snaren. Op Ricky Music horen we niets meer daarvan. Maine is volledig overgestapt nog computers en plug-inns. En daarmee gaat toch veel van de oorspronkelijke charme verloren. Ontegenzeggelijk is hij een kundig liedjesschrijver, maar te vaak blijft hij nu hangen in zachte liedjes, klaaglijk gezongen, allemaal op laag tempo. Alleen Do You Wanna en Madonna zijn nog songs die een beetje een dansbaar vloertje hebben gekregen.

Nee, de weg die Maine inslaat kan steeds minder bekoren. Auto-tune, hangen naar r&b, dat voortdurende tobberige gekreun in de zang. Je zou ‘m een schop onder de kont willen geven en zeggen, kom jongen, pak weer eens een gitaar en laat ons dansen!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s