Liedjes over een wereld op zijn kop

De eerste liedjes die reageren op de bizarre situatie waarin de wereld komt te verkeren verschijnen. Een enkel bij toeval, omdat een commentaar in een liedje ook van toepassing is op de huidige crisis, anderen spelen daadwerkelijk razend snel in op wat er nu gebeurt.

Bob Mould speelt in protesten tegen racisme in de VS. Hij schreeuwt de frustratie letterlijk van hem af.

Dus het lijkt alsof hij dit nu spontaan heeft gemaakt. Maar het blijkt een nummer te zijn dat al klaar lag voor zijn voorgaande album maar niet in de vrolijke sfeer paste van Sunshine Rock.

J Robbins maakt zaterdag 14 maart een nieuw nummer openbaar en uit de begeleidende tekst blijkt dat het met haast in elkaar is gezet. Het beschrijft de wereld als een ‘scary place’.

Ook Moving Targets komt met een demo van een nieuw nummer dat wonderwel past in het huidige tijdsgewricht: World Gone Mad.

Deatch Cab For Cutie’s Ben Gibbard speelt op dit moment elke avond een set met liedjes uit zijn brede repertoire, vanuit zijn huis op akoestische instrumenten. Deze week zong hij een nieuw liedje: Life In Quarantine:

Kate Tempest heeft in één take, zoals dat hoort in de studio van Speedy Wundergrounds Dan Carey (alias Savage Gary), een nummer opgenomen. ‘I Was Looking Forward To The Summer’… hey, geldt dat niet voor ons allemaal.

Het nummer van Kate Tempest blijkt inmiddels een start van de ‘quarantine-series’ van Speedy Wunderground. Hier is nummer 2:

Quanrantine-series nummer 3!

Meet Meatraffle! Scoring a hit no doubt met Oh Corona:

En wat dacht je van The Swipes uit Duitsland?!

Gelukkig is op al dit creatiefs ook nog een typisch Hollands paternalistisch antwoord en kunnen we ons gelukkig ook nog ergens aan ergeren.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s