Lunatic Soul – Under The Fragmented Sky

Het was niet geheel de bedoeling om zo snel na het vorig jaar verschenen Fractured met een opvolger te komen. Dat Under The Fragmented Sky toch nu al het levenslicht ziet, komt doordat de multi-instrumentalist Mariusz Duda (Riverside), de man achter Lunatic Soul na het maken van Fractured in een productieve flow zat. Hoewel de nummers in het verlengde liggen van Fractured, zijn ze meer klassiek en Under The Fragmented Sky is dan ook vooral een ambiente luisterplaat. 

Onze nieuwsgierigheid wordt gewekt door He Av En, de nagenoeg instrumentale opener. Bij Trials gaan we rechtop zitten. Het bouwt langzaam verder op het onheilspellende gevoel dat eerder door He Av En werd opgewekt en tilt het naar een volgend niveau. Rinsing The Night is een tikje psychedelisch en op The Art Of Repairing worden zorgvuldig verschillende beats en loops samengevlochten en het geheel doet enigszins jaren-80 aan. 

Opvallend is dat de instrumentale nummers op dit mini-album onze voorkeur hebben, al is het titelnummer natuurlijk de uitzondering die de regel bevestigd. Zowel zang als het akoestische gitaarspel maken het nummer breekbaar en daar zit hem dan ook de schoonheid. Het had alleen een minuut eerder mogen eindigen en dat is een gevoel dat overall blijft hangen. Nummers hebben of veel tijd nodig om op gang te komen, en/of duren vervolgens gevoelsmatig net iets te lang.  

Een gedachte over “Lunatic Soul – Under The Fragmented Sky

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s