Lunatic Soul – Through The Shaded Woods

Multi-instrumentalist Mariusz Duda  heeft in zijn project Lunatic Soul een uitlaatklep gevonden voor inspiratie die hij bij de band Riverside niet kwijt kan. Through The Shaded Woods is alweer het zevende album dat hij uitbrengt.  De “Shaded Woods” staan voor onze ergste trauma’s en nachtmerries. Door deze bossen gaan symboliseert deze te ondergaan en onszelf ermee confronteren. Het is een test van moed. Duda neemt ons mee op een reis geïnspireerd door donkere Scandinavische en Slavische folkmuziek.  

Het eerste nummer Navvie is meteen folk zoals we dat gewend zijn, akoestisch, maar op The Passage pakt Duda, die voor het eerst alle instrumenten zelf bespeelt op een album van Lunatic Soul, door met progrock en heavy metal, die wel wat wegheeft van bands als Heilung en Wardruna. Ook het titelnummer doet erg Skandinavisch aan, al is de muziek minder duister dan je zou verwachten. Opvallend is ook dat na het zwaar elektronische geluid van eerdere albums Fractured en Under the Fragmented Sky, dit nieuwe album volledig verstoken is van elektronica.  

Zoals we gewend zijn van Duda, bouwt hij zijn nummers zorgvuldig op, waardoor nummers relatief lang en soms erg lang duren. Op The Passage kunnen we dat goed hebben, maar aan het bijna tien minuten durende Summoning Dance lijkt geen einde te komen. Jammer, want het begon prachtig. Ook slotnummer The Fountain kabbelt zodanig voort dat we lastig onze aandacht erbij kunnen houden. Liever horen we dan bijvoorbeeld het kortere en meer melodieuze Oblivion, waardoor we met name door de energieke drums enigszins in een trance worden gebracht. 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s