Goat Girl – Goat Girl

Er broeit wat in Zuid-Londen. In kringen rond nu doorbrekende bands als Shame staat een hele nieuwe scene op met tal van bandjes die stijlen mixen; van punk tot country. Van die irritante van zelfvertrouwen overlopende artschool leerlingen, opgegroeid in de booming buitenwijken van de wereldstad. Daar waar het woord gentrification opnieuw is uitgevonden. De punks van nu; de geldbulkende yups van morgen.

Tot die groep behoren de jongelieden van Goat Girl. Na een serie veelbelovende singles zijn ze opgepakt door Rough Trade en mogen ze nu hun officiële debuut presenteren. Met 19 deuntjes in rond 40 minuten.

Postpunk soms, noise soms, met evengoed invloeden uit de platenkasten van hun opa’s en oma’s; country, rock en blues. En juist die laatste invloeden maken het selftitled debuut van de Londense dames van Goat Girl een moeizame wisselvallige plaat. Met soms boeiende broeierige momenten afgewisseld met diepe dieptepunten. Je zou bijna denken dat ze de frisheid nu al kwijt zijn na die paar aardige singles.

Een gedachte over “Goat Girl – Goat Girl

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s