Marlon Williams – Make Way For Love 

Twee jaar na het verschijnen van zijn titelloze debuutalbum komt Marlon Williams sterk terug met opvolger Make Way For Love. Het is geen geheim dat liefdesverdriet na een break-up voor veel artiesten tot inspiratie leidt. Het is de jonge Williams ook overkomen en voilà het onderwerp van zijn tweede. Behalve dat het album een ondubbelzinnig thema bevat, is het qua muziek ook veel eenduidiger. Was zijn debuut nog wat grillig qua stijl, op Make Way For Love heeft Williams zijn geluid gevonden. 

Halverwege vinden we het nummer dat misschien het meest symbool staat voor het gemoed van Williams nadat hij zich ten volle beseft dat het uit is met zijn geliefde. Op Love Is A Terrible Thing legt hij, terwijl hij zichzelf begeleidt op piano, zijn hartzeer en getormenteerde ziel bloot. Hij heeft alle hoop verloren, nadat hij op Can I Call You al constateerde dat ‘panic comes in waves’ en dat ‘jealousy is an awful thing’. Vrolijk kan Make Way For Love niet worden genoemd. Daar kan zelfs Nobody Gets What They Want Anymore geen verandering inbrengen. Het prachtige duet met zijn ex, zangeres Aldous Harding, is wrang genoeg een van de mooiste nummers van het album.  

Dat het allemaal wat zwaar op de maag ligt, hoeft geen beletsel te zijn om Make Way For Love aan te schaffen. Zwaarmoedige nummers worden afgewisseld met lichtere, zoals het poppy What’s Chasing You, het boppende Party Boy en 50’s schuifelaar Make Way For Love.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s