Virginia Wing / Xam Duo – Tomorrow’s Gift

Twee koude dagen brachten de muzikanten van Virginia Wing en Xam Duo met elkaar door in een studio, begin 2017. Ze improviseerden er met elektronica en conventioneel instrumentarium en namens alles op wat uit hun vingers vloeide. 48 uur frank en vrij musiceren is later ingekookt tot 48 minuten op hun plaat Tomorrow’s Gift. Ze combineerden stukken tot atmosferische composities en voegden er zaken een toe.

De improvisatie ligt er duimen dik bovenop, op deze plaat met maar 7 stukken. Allemaal lang uitgesponnen warrelende composities op weg naar nergens. Je moet wel echt houden van dit soort experimentele soundscapes met vage referenties aan Holger Czukay of Alice Coltrane, om Tomorrow’s Gift in liefde in ontvangst te kunnen nemen. Voor mij is het teveel richtingloos voortkabbelend gefröbel.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s