Tusks – Dissolve

Debuut van Emily Underhill, een uit Londen afkomstige muzikant en producer. Met opener For You strooit ze ons nog zand in de ogen met een song die verwant lijkt aan de onlangs verschenen debuutplaat van het Rotterdamse talent Sevdaliza. Een sfeervolle track waarin haar vocalen smaakvol worden opgeknipt. Met de tweede track horen we beter waar Underhill, alias Tusks, voor staat. In False spelen gitaren een hoofdrol in samenhang met de drums die zo uit een track van Massiv Attack gehaald zouden kunnen zijn. Dat is een referentie die vaker in je hoofd opduikt als je naar het groots klinkende Dissolve luistert. Ware het niet dat de plaat langzaam lijkt op te lossen is sferen en soundscapes en het songmateriaal gaandeweg minder boeiend wordt. Maar dat is pas na Last, een pure poptrack met een grote sound als van Wolf Alice. Dat is het brede spectrum waarbinnen Underhill speelt op deze debuutplaat die op zijn minst wel duidelijk maakt dat haar talent nog mooie dingen kan gaan voortbrengen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s