The World – First World Record

Zo dik ligt het er maar zelden op, dat jongelui zich laten inspireren door de platenkast van hun ouders, die opgroeiden in de revolutionaire dagen waarin punk verwaterde tot wave. The World is een vijftal uit Oakland in Californië. Kenmerkend voor de sound zijn de saxofoons en de quasi verveelde vrouwelijke zang. Heel dicht tegen The Dance aan, een band begin jaren tachtig die punk en funk combineerde tot een aanstekelijke mix; met saxofoons als prikkelend ingrediënt. 

First World Record staat vol korte composities die regelmatig de twee minuten niet halen. Stuiterende en niet altijd ritmevaste postpunk zorgt dat het leuk en aantrekkelijk klinkt, maar de overmaat aan zwakke liedjes zorgt dat de verveling toch toeslaat. De paar leuke nummers zoals Ghost Town en La La Coach redden de plaat niet.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s