Fink – Fink’s Sunday Night Blues Club Volume 1

Dat Fin Greenall van blues houdt zal fans van Fink, zoals zijn artiestennaam luidt, niet verbazen. Wie de man ooit live heeft zien optreden, weet dat hij in zijn eentje op gitaar een aardig bluesy showtje weg kan geven. Wie zijn laatste album Hard Believer uit 2014 kent, had kunnen vermoeden dat Fink inspiratie haalt uit blues. De titeltrack had zo op Fink’s Sunday Night Blues Club Vol.1 kunnen staan en het zal niemand verwonderen wanneer hij dit nummer tijdens de korte tournee van zijn sideproject ook live ten gehore brengt. Toch is FSNBC wel degelijk als side project aan te merken.  

Niet alle nummers op FSNBC Vol. 1 zijn zo typisch blues als het door slide guitar gedragen Boneyard, dat reeds enkele weken op internet te beluisteren viel. Zo zijn er het enigszins bezwerende Cold Feet waarmee het album opent, het rootsachtige Keep Myself Alone en het lo-fi She Was Right. Toch moet je wel degelijk van blues houden om de rit uit te zitten. FSNBC Vol.1 is slechts acht nummers lang, maar de nummers duren gemiddeld wel vijf minuten. Afsluiter Black Curls kabbelt zelfs in zeveneneenhalve minuut oneindig traag naar het einde van de cd. Heerlijk! Maar dat is persoonlijk.  

De toevoeging Volume One suggereert dat we vaker een uitstapje van Fink kunnen verwachten, maar ondertussen heeft hij ook al aangekondigd dit jaar met een opvolger van Hard Believer te komen. Hoewel FSNBC Vol.1 niet te versmaden is en een leuk inkijkje geeft in de interesses en inspiratie van Fin Greenall, is dat toch vooral echt iets om naar uit te kijken. 

3 gedachtes over “Fink – Fink’s Sunday Night Blues Club Volume 1

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s