Hiss Golden Messenger – Heart Like A Levee

Twee jaar geleden verscheen in september Lateness of Dancers, het vorige album van Hiss Golden Messenger. Nu is er, wederom in de herfst, het zesde album van het indie folkduo. Met Heart Like A Levee pakken de heren onvermoeid door. Veel is er niet veranderd op het eerste oog. Biloxi, waarmee de plaat wordt geopend had zo tussen de nummers van de voorganger gepast en hetzelfde geldt voor Tell Her I’m Just Dancing.  

Even het geheugen opfrissen: HGM klinkt als alternatieve country die is gemixt met traditionele folk, rock en R&B. De nummers klinken als jaren-70-country-pop die we kennen van Eric Clapton, Tom Petty en Buffalo Springfield. Op het titelnummer horen we een banjo, Like A Mirror Loves A Hammer combineert rock met een vleugje funk. Ook op Heart Like A Levee blijft frontman en creatieve kracht M.C. Taylor trouw aan het thema dat ook op eerdere nummers de rode draad vormt: geloof en vertrouwen, schuld en eerlijkheid. Wederom speelt familieleven een belangrijke rol, bijvoorbeeld op opener Biloxi, dat over de zesde verjaardag van zijn zoon gaat. Toch lijkt Heart Like A Levee monotoner dan zijn voorganger. Trouw aan thema is een ding, daarnaast is het duo trouw aan degenen die eerder met hen werkten zoals Phil en Brad Cook (Megafaun) en Alexandra Sauser-Monnig (Mountain Man), maar vernieuwing of urgentie is een ander ding.  

Al luisterend komen we tot de conclusie dat Heart Like A Levee minder pakkend is dan zijn voorganger en dat is jammer. Met Highland Grace wordt heerlijk afgesloten, maar er blijft een gevoel hangen dat Hiss Golden Messenger meer kan. 

Een gedachte over “Hiss Golden Messenger – Heart Like A Levee

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s