Warehouse – Super Low

De schorre stem van Elaine Edenfield is de blikvanger in de muziek van Warehouse. De Amerikaanse band heeft zich overduidelijk laten beïnvloeden door Engelse bands uit de jaren tachtig. De gitaren refereren aan new wave sterren van voorheen en het springerige baswerk kan zo weer onder Joe Jackson worden geplakt. En kijk dan die kleding en die stoere laarsjes. Ook de kleurstelling en stijl van het artwork aan de achterzijde is een regelrechte ripp-off van The Cure’s Boy’s Don’t Cry.

Noem het dus maar nieuwe new wave van de band uit Atlanta, met een rauwe strot als icing on the cake. Wel met stevige emotionele diepgang van de blonde op army boots rondwandelende frontvrouwe. Tijdens het opnemen van deze plaat heeft zij het nogal voor de kiezen gekregen, zo schijnt, en dat hoor je terug in super low teksten.
Warehouse leren we kennen als een leuke band met retro insteek die wel leuke pakkende liedjes maakt zoals singles Super Low en Similtanious Contrasts.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s