Vanishing Twin – Choose Your Own Adventure

Cathy Lucas opereerde tot nu toe onder de naam Orlando en gaf wat cassettes uit voor de liefhebbers van muziek waar lang over is nagedacht: conceptuele muziek dus. Lucas komt uit Londen en vond in haar kennissenkring nog wat mensen die een broertje dood hebben aan alles dat gewoon en bekend is. Nee, zij houden van rare platen die ze vinden op obscure marktjes en eigenaardige instrumenten. Maar ook van aanstekelijke ritmes.

Lucas en haar vrienden Valentina Magaletti, Elliott Arndt, Phil MFU en Susumu Mukai vormen nu met elkaar het gezelschap dat door het leven gaat onder de naam Vanishing Twin. Naar verluid is die naam gekozen omdat Lucas een verdwijnende tweeling in zich herbergt; een zeldzaam medisch verschijnsel waarbij een van de tweelingen dood gaat in de baarmoeder en de cellen worden opgenomen door het nog levende kind. Klinkt dat eigenaardig, mysterieus en bizar? Dan heb je meteen de sfeer van de muziek van Vanishing Twin te pakken. Psychedelische melodieën, oude orgeltjes, space-cake waardige geluidjes, rammelende percussie en dromerige zang.

Het experiment staat voorop en mag gerust buitenaardse resultaten opleveren zoals Under The Water dat elke melodie en structuur ontbeert. Gelukkig is er ook het fijne deuntje The Conservation of Energy dat sterk aan Air doet denken en de plaat voor ons gewone stervelingen nog redt. Choose Your Own Adventure is materiaal om na een dronken nacht bij in een diepe vredige slaap te vallen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s