Blonde Redhead – Masculin Feminin

Blonde Redhead geeft in een box getiteld Masculin Feminin de eerste twee platen opnieuw uit aangevuld met outtakes en demo’s: totaal 37 tracks. Materiaal voor echte fans, want niet al het voor het eerst uitgegeven materiaal is bijzonder de moeite waard. Zo horen we Kazu Makino zuchten en kreunen op een gruizige opname getiteld Not Too Late; alleen leuk als je gaat voor een Japanse dame die zich in haar privé ruimte helemaal laat gaan en kreunt ‘I want to have your baby’. Maar voorbij opmerkelijk gaat dit toch echt niet. Onthullend zijn de extra tracks evenmin. Het was toch wel duidelijk dat Kazu en de tweeling Amedeo en Simone Pace een wild experimentele fase hebben doorlopen voor ze tot hun eigen geluid kwamen? Oké, hooguit leuk is dan te horen dat ze dat al aardig wisten vast te leggen op viersporen demo’s zoals in Woody.

Nee, dan de eerste twee officiële platen – een self titled en La Mia Vita Violenta – die langs deze weg gelukkig weer volop verkrijgbaar zijn. Hier horen we de avantgarde New Yorkse band in absolute topvorm in nummers als Sciuri Sciura, 10 Feet High of Voilent Life. En het geluidstechnisch bijsturen van een en ander doet geen kwaad. Fijn om dit weer te horen en je te realiseren of bevestigd te zien dat het vuur toch wat is gedoofd, getuige recent materiaal van Blonde Redhead.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s