Khompa – The Shape Of Drums To Come

Wat de acht instrumentale nummers tellende plaat The Shape Of Drums To Come is de techniek waarmee deze is opgenomen. Achter Khompa gaat geen tien-koppige band schuil, zoals je bij de zintuigen teisterende muziek zou vermoeden, maar een enkele drummer; Davide Compagnoni. Hij drumde eerst bij Stearica, een power trio. Sindsdien is hij aan het zoeken geweest naar een methode om in zijn eentje muziek te kunnen maken en dat is dus gelukt. Met een simpele drumkit en een serie aan triggers weet hij te klinken als een complete band. En toch is alles live: hij werkt niet met achtergrond tapes of iets dergelijks. Alles start hij zelf met tikken van zijn stokken of via pedalen aan. Het moet op het podium dan ook een boeiend gezicht zijn om deze kunstenaar met een technische knobbel aan het werk te zien.

The Shape Of Drums To Come is het resultaat van die techniek en het creatieve drumwerk van de Italiaan Compagnoni. De plaat start met het prima te pruimen Nettle Empire dat door het huppelende ritme en het gebruik van elektronica doet denken aan Holy Fuck. Die indruk verwatert naar mate de plaat vordert en schuift het qua karakter meer op naar een heftiger genregenoot als Shitwife. Alleen zijn de composities van Khompa minder pakkend en is het drumwerk werkelijk oorverdovend in de mix gezet. Na een poosje word je doodzenuwachtig van dat drukke gepomp op de bassdrum. Maar met een beetje adhd-aanleg vind je het wellicht allemachtig prachtig.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s