St. Tropez – St. Tropez 

Hoewel het volgens de bandleden niet zo was bedoeld, maakte St. Tropez begin dit jaar op mysterieuze wijze zijn entree met een ep via DIY. Al gauw werd duidelijk dat St. Tropez de reïncarnatie was van Go Back To The Zoo. Waren die gestopt dan? Ja, klaarblijkelijk, want de totale band is verder gegaan onder een andere naam. Is dat de enige verandering? Nee, gelukkig niet. Het viertal veranderde ook van genre en verruilde pop- voor garagerock. Het resultaat mag er wezen. Het titelloze debuut staat als een huis en gaat van kiet als een jekko. 

St. Tropez start met een enigszins psychedelisch instrumentaal nummer, Time, om daarna direct door te pakken met het korte I Don’t Wanna Fall In Love dat catchy surfinvloeden heeft. I Wanna Live In St. Tropez kan als titelnummer worden gezien. Het refrein doet enigszins denken aan The Ramones. Op Order vraagt St. Tropez herhaaldelijk om orde, maar het is maar de vraag of het publiek in de circle pit hieraan bij een live optreden gehoor wil geven. Het tempo is in ieder geval wel iets omlaag en qua stijl gaat Order meer naar het type stonerrock dat we ook wel van Kyuss kennen. Wij klagen niet, integendeel! Met Son Of God gaat het tempo weer omhoog. Inmiddels is duidelijk dat het viertal goed uitpakt met heerlijke rammelrock. Fake It lijkt naadloos aan te sluiten en Cut Me Loose begint met wat eerder op een chaotisch outro lijkt dan een intro. Lekker ontregelend. En dat is misschien ook precies de bedoeling van een nummer met teksten als I’m alright, all I need is a problem

Mag je spreken van debuut wanneer een complete band in dezelfde bezetting onder een andere naam doorgaat? In dit geval klinkt de band zo anders, dat er maar een antwoord mogelijk is, volmondig ja! Go Back To The Zoo heeft zichzelf opnieuw uitgevonden en verbeterd. Dit is geen 2.0 maar een compleet nieuwe start. Er kan zelfs worden gesproken van een droomdebuut, dat weliswaar kort, rond een half uur duurt, maar van begin tot eind staat als een huis. 

Een gedachte over “St. Tropez – St. Tropez 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s