Misha – All We Will Become

De hoes van de nieuwe plaat van de veelzijdige muzikant John Chao alias Misha toont ons een cirkel met een patroon dat voor een leek lijkt op een oosters motief. En de titel All We Will Become wijst dan in de richting van een mooie Aziatische filosofie die ons helpt bij het zoeken van een richting in ons leven. Zet de plaat op en we lijken te zijn beland in een Bollywood film. Dat houdt Misha vol in liedjes als We’re Gonna Have It Out (Modern Love), waar na een op het oor oosters instrumentarium wordt gecombineerd met springerige westerse pop deuntjes. Oosterse motieven, ook in muzikale sfeer en dat is uiteraard terug te voeren op de afkomst van de muzikant (Taipei).

All We Will Become nam Chao op na het stuk lopen van een relatie met wie hij eens een muzikaal duo vormde. De nieuwe plaat maakte hij met een groepje vrienden in New York en vormt in tekst en muziek een weerslag van zijn ervaringen in deze roerige periode. Het is een plaat die heen en weer slingert tussen alle emoties die bij zo’n periode horen: van levenslustig en vrolijk (bijna riot girrl-achtig Optical Illusion Of The Heart) tot en met droevig melancholisch (bijvoorbeeld in Limelight).

Daar komt bij dat Chao een veelzijdig componist is in wiens werk een veelheid van invloeden terug te horen is. De arrangementen op de plaat zitten propvol uiteenlopende instrumenten en dat maakt het alles bijeen een barokke plaat om naar te luisteren. Want naast oosterse invloeden stoeit Chao ook net zo makkelijk met blazers die passen in de traditie uit New Orleans (in Elater bijvoorbeeld). Er wordt losjes gespeeld, niet altijd even precies. De plaat lijkt op de kakofonie van een schoolplein vol kinderen op een dag voor de storm: druk, opgewonden, vol drama en indrukken.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s