A Giant Dog – Pile

Het feit dat de bandnaam en de naam van het nieuwe album achter elkaar geschreven oplevert ‘a giant dog pile’, is al een beetje een ‘dead giveaway’ van waar we hier mee te maken hebben. A Giant Dog is een formatie uit Austin Texas die het leven niet zo serieus neemt. En hun ongein gieten in onvervalste rammelende garagerock en naar het schijnt spetterende live-shows. Pile is echt een plaat om de slappe lach bij te hebben, of te krijgen. Met meer grapjes dan allen de titel van de plaat. Zo heet het vijfde liedje Sex & Drugs en gaan ze daarna verder met & Rock & Roll. Ja ja, je vind het of te flauw voor woorden of je krijgt er een ongeremd goed humeur van.

Muzikaal is het al even grappig, of niet. Op Pile staan niet minder dan 15 korte en ogenschijnlijk simpele energieke liedjes en ze zijn allemaal aanstekelijk garage, met vrolijke in je hersenpan plakkende melodielijnen gezongen door Sabrina Ellis. Lekker rammelend en veelal op stuiterend tempo. Bijna voortdurend wordt het gaspedaal ingehouden en domineren overstuurde gitaren. Zoals in opener Creep dat aftrapt met een Superchunk-achtig thema en tempo. Jizzney biedt even lucht; een rustiger rockballade en een van de vele leuke liedjes op Pile, evenals Get With You And Get High; een hilarisch akoestisch meezingdeuntje over tegenzin om naar het werk te gaan. En dat herkennen we allemaal niet waar? En in King Queen gaan we even terug naar de zeventiger jaren: een vrolijke combi van een Status Quo-riff met de gillende stemmen van Slade. De nieuwe van A Giant Dog is in geen geval een pile of dogshit, maar alleen geschikt voor notoire optimisten met een voorkeur voor hyperactiviteit.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s