Whyte Horses – Pop Or Not

Ben ik nou gek of lijken steeds meer Britpop-acts terug te grijpen naar de klanken van de sixtees? Neem nu Whyte Horses uit Manchester. De Mancunians zitten op hun Pop Or Not qua sound heel dicht aan tegen The Go! Team, maar zijn in de uitvoering net minder rommelig, net iets minder over the top vrolijk ook. Maar wel vol licht psychedelische liedjes met een vleugje kraut, vol rinkelende gitaren, basloopjes die zijn komen aanwaaien uit het orkest van Bert Kaempfert en betoverende melodieën. Met meisjesstemmen ook, die uit de bocht vliegen en niet altijd even toonvast zijn. Maar dan zo dat je je er niet aan gaat ergeren; omdat het daardoor zo lekker camp klinkt.

Pop Or Not is een charmant levenslustig album met alle ingrediënten die nodig zijn voor een fijn zomergevoel. Een summer of love wel te verstaan. Want de Patchouli is niet van de lucht en bij vlagen is het alsof de band Françoise Hardy heeft overgehaald een oude Motown-hit in te zingen (luister maar naar La Couleur Originelle).

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s