White Lung – Paradise

Paradise is de vierde plaat voor het trio uit Vancouver. Weer zo’n band uit Canada, weer op het ogenblik een stortvloed aan prima alternatieve rockmuziek vandaan komt. De slechts 29 minuten tellende plaat is in Los Angeles opgenomen onder toeziend oog van Lars Stalfors, die onder andere ook Cold War Kids produceerde.

Het resultaat zijn tien liedjes die je geen moment een adempauze gunnen en ergens tussen massief en bombastisch klinken. Niet slecht maar ook niet opzienbarend. Je mag het in je verzameling opslaan ergens tussen Muse, Hole en The Joy Formidable.

Het bandgeluid kenmerkt zich door stuwende drums van Anne-Marie Vassiliou, simpel maar o zo lekker knorrend baswerk van Kenneth William, zijn gillende gitaarlijntjes en de stoere stevige zang van de peroxide blonde Mish Barber-Way.

De band wilde deze keer meer aandacht geven aan het schrijven van goede liedjes. En opmerkelijk is dat ze dat in hun bio verdedigen omdat het ‘onder punks uncool’ zou zijn om behalve veel lawaai te maken ook je best te doen om een pakkende melodie te spelen. Als een ouderpaar dat ontevreden is omdat hun kind opgroeit en diploma’s behaalt, legt Mish Barber-Way uit. Nou ja, voor wat het waard is, op Paradise staan inderdaad alleen maar korte puntige liedjes met ballen. Zoals het singletje Hungry.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s