The Chikitas – Wrong Motel

Wie herinnert zich Smell The Magic van L7 nog? Stoere potige meisjes met een rauwe strot, een killersound dankzij producer Butch Vig en een paar sterke liedjes. Het is moeilijk daar niet aan te denken bij het horen van de eerste klanten van Wrong Motel van het Zwitserse duo The Chikitas. Een gillende keukenmeid met een stem die wat trilling betreft doet denken aan Sleater-Kinney’s Corin Tucker, lekker heftig slepende en vierkant drumwerk en een grommende gitaar: Smell that magic!

Wrong Motel is de derde plaat van het duo uit Geneve en trok er voor naar Tucson in de VS om het met behulp van über hippe analoge apparatuur op te nemen met Jim Waters (onder andere Jon Spencer Blues Explosion). En het moest van de dames betreft een kick-ass plaat worden. Rechttoe rechtaan, geen gedraal, niet moeilijk doen. Nou, dat is gelukt. De plaat spettert je huiskamer in met onstuimig geweld en het klinkt allemaal als van beton. Jammer alleen dat de dames in het proces zijn vergeten om liedjes te maken. Of toch in elk geval iets dat je aandacht even trekt, blijft plakken en stimuleert de plaat nog eens op te zetten. De composities zijn af en toe op het infantiele af, vol clichés. En elke nuance ontbreekt, maar dat was dan ook de bedoeling hè, anders is het niet kick-ass. Laat onverlet dat deze dames live ongetwijfeld wel de moeite waard zullen zijn. Zoveel ongeremde energie van twee enthousiaste jongelui; dat moet een leuk schouwspel opleveren.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s