Ansatz Der Machine – Tatooed Body Blues

De Belgische formatie Ansatz Der Machine is na een pauze van een paar jaar weer terug met een nieuwe plaat. Songschrijver Mathijs Bertel legt in de muziek zijn ervaringen over de afgelopen periode vast waarin hij op zoek was naar ‘een nieuw artistiek verhaal’.

Tatooed Body Blues weerspiegelt een zoektocht naar een nieuwe koers waarbij een veelheid aan invloeden voorbij komen. En dat is precies het zwakke punt van deze plaat: je hebt geen idee waar je naar luistert, het mist eigen smoel, het lijkt een willekeurige verzameling van stemmige indiepop; een compilatie. En die houdt de aandacht niet vast. Dan weer lijkt het alsof de Belgen The Notwist met de nodige elektronica willen imiteren, dan weer Björk en uiteindelijk gaat het zelfs op Enya lijken. En dat wordt nog eens onderstreept door vijf verschillende zangeressen aan het woord te laten. Bij landgenoten Hooverphonic pakt dat recentelijk wel goed uit omdat de benadering verder coherent is; bij Ansatz Der Machine slaat het de plank jammerlijk mis.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s