Drive Like Maria – Creator

Bjorn Awouters, Nitzan Hoffmann en Bram van den Berg van Drive Like Maria houden er kennelijk van hun hoogtepunten lekker lang uit te smeren. Hun derde studio plaat wordt dit jaar in drie fasen uitgebracht: twee keer een ep en uiteindelijk begin 2017 de hele plaat. Voor die aanpak hebben ze een deal gesloten met Caroline Benelux.
Het eerste deel van het drieluik is nu te koop en heet Creator. De delen getiteld Preserver en Destroyer volgen dus nog. Creator telt vier nummers en klokt net geen 20 minuten. In het mixen is uiteindelijk ook John Agnello betrokken geweest. Of dat nu de doorslag geeft, ach, een naam als deze misstaat niet op een plaat, maar Creator klinkt hoe dan ook bere vet.

En met een goed geluid is de eerste buit binnen. De vier nummers mogen er ook zijn. Met Nighthawk trapt het trio een beetje bluesy af , tot na anderhalve minuut de vlam lekker in de pan slaat en Drive Like Maria er lekker op los rockt. De romantische kant van de band horen we in Keeps me going (waarin ze vervolgens zingen ‘when you are not around’). Het ritme is dwingend, ideaal voor een autorit.

De tekst van het nummer Sonny begint ook met die naam en moet je je de eerste keer inhouden om niet mee te gaan zingen ‘yesterday my life was full of….’. Maar het betreft gelukkig niet een cover van dat aloude al-door-iedereen-gecoverde-hitje Sunny. Nee, de Sonny van Drive Like Maria kenmerkt zich door tinkelende gitaren, een mooie opbouw en vrouwelijke backing vocals die echt wat toevoegen. Tiny Terror tot slot, een nummer van maar liefst ruim 7 minuten, start met een seventees hookline, bouwt in heftigheid heel langzaam maar zeker uit in intensiteit tot een vlammende solo op gitaar en sax uitmondt in weer die gezongen hookline. Lekker hoor.

Creator is dankzij de stuwende ritmes en stevige maar uitgekiend gedoseerde rock een ideaal autoplaatje met levenslustige meebrulbare refreinen. Voor niet al te lange ritten dan.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s