Teleman – Brilliant Sanity

De bandnaam klinkt Duits, de muziek klinkt al evenzeer alsof het germaanse invloeden heeft, maar Teleman is zo Engels als scones en komt gewoon uit Londen. De band is opgetrokken uit de ruïnes van Pete And The Pirates. Brilliant Sanity is de tweede plaat en die staat vol met charmante kleine, bijna naïeve popliedjes waarin elektronica een grote rol speelt maar ook een hele gewone piano regelmatig de koers bepaalt.

Een klein aantal liedjes pakt steviger uit dankzij licht overstuurde gitaren, zoals opener Dusseldorf en Glory Hallelujah. Dusseldorf lijkt wel gespeeld door de Beach Boys die de Neue Deutsche Welle hebben ontdekt; meteen het sterkste nummer van de plaat. Met Fall In Time pakken ze zelfs even dreigend uit en suggereren dat we te maken hebben met een donkere band met een hang naar jaren tachtig thema’s, tot de piano ineens een wending in sfeer teweeg brengt. Glory Hallelujah begint dan weer ronduit vrolijk en heeft Britpop-kenmerken. Kortom: Teleman zweeft een beetje tussen allerlei invloeden in de pogingen nette puntige liedjes te schrijven. Minder overtuigend is de dunne hoge zang van zanger-gitarist Tommy Sanders.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s