Dinner – Psychic Lovers

Achter de naam Dinner gaat de Deense producer Anders Rhedin schuil. Psychic Lovers is zijn eerste volledige album. Soms zorgt een tekst van een biografie er al voor dat je weinig trek meer hebt om er nog naar te gaan luisteren. Als wat je hoort dan ook nog matcht met de wansmaak in de beschrijving van wat we horen, scherpen we de messen.

Dinner draait om feestjes, meldt Rhedin ons. „Het is als sexuele relie-rock, maar dan ontdaan van alle relie.” Zo’n toelichting roept een vermoeden van wansmaak op. Als Rhedin dan ook nog een vriend laat opdraven om te verklaren dat hij een ‘leuke smoel heeft, een lekker lichaam en fantastische liedjes’, is de maat vol.

Dinner – hoe kom je op zo’n naam en wat wil je daar eigenlijk mee uitstralen – maakt electronische dansbare muziek die doet denken aan electro-wave uit de jaren tachtig; niks mis mee en een paar nummers klinken ook zeker niet onaangenaam. Ware het niet dat de Deen zijn stem stevig bewerkt waardoor het geheel klinkt alsof het italo-disco is, gezongen door Sister Of Mercy’s zanger Andrew Eldritch. Eigenaardige mix en allerminst sexy.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s