Shonen Knife – Adventure

‘Hot, hot, hot, wa-sa-bi, why is it so hot, hot hot’. Infantiele teksten, hooklines op gitaar die klinken alsof de gitarist het allemaal net niet kan bolwerken, zang die op de plekken waar het emotioneel zou moeten lijken, ineens afstandelijk vlak klinken door een eigenaardig accent, roze gitaren, zangharmonieën die uit een tekenfilm lijken te komen. Staat hier een weinig getalenteerd tienerbandje in een oefenruimte te kloten?

Shonen Knife viert het 35-jarig jubileum met een gloednieuwe plaat Adventure. En met de terugkeer van Atsuko (deze keer eens op bas) de zus van frontvrouwe Naoko, is de band origineler dan in lange tijd. De ‘Osaka Ramones’ rocken er tien liedjes lullig op los en laten zich deze keer stevig inspireren door rock uit de jaren zeventig. Klinkt super en het zijn stuk voor stuk liedjes om in de auto mee te brullen. De drie Japanse dames charmeren je nog altijd voor de sokken. Let’s Rock!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s