Coves – Peel

Coves is in werkelijkheid een duo; Rebekah (ook wel Beck genoemd) Wood en John Ridgard. Ze verrasten in 2014 met hun debuut Soft Friday dat hele goede liedjes goot in een lo-fi jasje met een 60’s sfeer die zo in een Tarantino film zou passen. Knappe plaat.

Opvolger Peel is op momenten harder, klinkt meer hifi, maar mist jammer genoeg de ruwe kwaliteit van de liedjes op het debuut. Coves doet misschien te veel zijn best om met een toegankelijke poppy opvolger te komen en vergrijpt zich dan aan adolescentie zwaarwichtigheid in een nummers als Tripping Over Lust of See Me Love Me. Of in Youre Evil wordt een batterij gitaren opengetrokken waarmee ze Muse nog concurrentie proberen aan te doen. Single Stormy grijpt dan gelukkig weer een beetje terug naar het uitgangspunt. Peel telt zo tien prima liedjes die mikken op airplay.

Peel stelt een beetje teleur, maar de eerlijkheid gebiedt te zeggen dat dit komt door de kwaliteit van het debuut. Toch hoor je nog steeds het muzikaal songwriting talent van het Engelse Duo. Die twee gaan nog wel voor wat radiohitjes tekenen, maar is het voor de liefhebbers jammer dat ze het garagerock-pad wat hebben verlaten.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s