Explosions In The Sky – The Wilderness

Explosions In The Sky is een postrockband uit Texas met al een hele stapel bijna volledig instrumentale platen op hun naam die de afgelopen vier jaar helemaal niets van zich hebben laten horen. Aanleiding voor de lange pauze vormde het leven: kinderen krijgen, ziek zijn en weer beter worden, studies doen, zich verliezen in andere hobby’s en ja, ze waren het muziek maken met elkaar ook gewoon even een paar maanden zat. Niks bijzonder voor een band die al sinds de vorige eeuw actief is. Maar ze hervonden de motivatie en doken de studio in met pakweg 30 demo’s onder de arm. Negen composities overleefden het en staan nu op hun nieuwe en zesde album The Wilderness.

Het viertal onderscheidt zich in dit genre door met drie gitaren en een drummer te spelen. In hoofdzaak althans, want gitarist Michael James verruilt zijn zes snaren heel af en toe voor vier bassnaren. Op The Wilderness horen we veel meer dan alleen een drumkit en gitaren. Strijkers, synths, percussie: alles wordt in de strijd geworpen om mooie dromerige landschappen te schilderen in wat bijna aanvoelt als driedimensionaal geluid. The Wilderness is een mooie luisterplaat en filmische soundtrack voor diep in de eenzame nacht. De negen nummers lopen qua intensiteit niet erg uiteen – typisch voor dit genre spelen ze met dynamiek, maar het blijft allemaal erg beschaafd – en vormen een rustig geluidstapijt om lekker bij weg te dromen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s