Public Memory – Wuthering Drum

Wat krijg je als je dance- en dub-invloeden mixt met doom en gloom? Achter Public Memory gaat Robert Toher schuil, de muzikant uit het hippe Brooklyn bekend van Eraas. Hij heeft een jaar doorgebracht in Los Angeles en werkte in die periode aan deze soloplaat. Je zou dan denken dat iemands gemoed erop vooruit gaat door al die zon en aangename temperaturen, maar niets minder is waar.

Wuthering Drum is een interessante plaat die nog het best is op te bergen in de wave-hoek van je platenverzameling. In nummers als Interfaith lijken klassiekers als Dead Can Dance of Cocteau Twins niet ver weg, maar dan overgoten met een moderner dansbaar sausje en bijbehorende beats.

Hoofdbestandsdelen uit de sound zijn diepe bassynthesizers en de ijle zang van de soloartiest, soms aangevuld met een vrouwelijke stem. Het vormt een atmosferisch klankbeeld, gebouwd op krautachtige voortdreunende beats. Mooi in nummers als Heir, Ringleader en single Lunar zijn de geluiden die doen denken aan een windorgel met glaswerk.

Wuthering Drum is een mooie sfeervolle plaat die langzaam onder je huid kruipt. De plaat is buitengewoon consistent in dezelfde sfeer uitgevoerd. Dat is knap en zorgt er voor dat liefhebbers geen noemenswaardige inzinking tegen komen. Dat brengt wel met zich mee dat je met al die rustig swingende rustige nummers op een gegeven moment moet vechten tegen de slaap. Een plaat om heerlijk bij weg te dromen dus.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s