Lady Dandelion – Wonderlands

Op het hoesje van Lady Dandelions nieuwe ep Wonderlands staat een meisje uitgedost als een Belle Star… of Boy George… en de reden daartoe bijft een beetje duister. Want we hebben hier te maken met een o zo Nederlands duo: Kirsten Berkx en violist Sietse van Gorkom. Van Gorkom werkte in het verleden met onder andere Kyteman, Mark Lanegan en Janne Schra. In Lady Dandelion kan hij zijn eigen triphop-achtige composities kwijt. Op Wonderlands staan vijf van die stukken. De ep opent met een instrumentaal stuk waarna Berkx haar kunnen mag tonen in Lonesome Boy. Haar manier van zingen lijkt wat op die van Schra, de muziek ligt dicht tegen triphopvoorbeelden als Massiv Attack en Portishead aan, al is de toonzetting beduidend luchtiger.

Wonderlands is op geen moment opzienbarend maar klinkt als een klok en de kwaliteit druipt er vanaf. Met de prachtige bestudeerde productie geeft Van Gorkom een brevet van vermogen af die hem wellicht uitzicht gaat geven op meer en aansprekende klussen. De ep is warm aanbevolen voor liefhebbers van melancholische luistermuziek.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s