Lissie – My Wild West

Met My Wild West levert Lissie haar derde studio album af. Haar vorige twee albums waren beide top 20-hits in Engeland en zij bleef niet onopgemerkt door gerenommeerde artiesten als Lenny Kravitz, Tom Petty en Robbie Williams. Voor My Wild West dook ze in Nashville de studio in met producer Bill Reynolds (bassist bij Band Of Horses). Het resultaat is een pakkende popplaat met sterke, constructieve gitaarpartijen en nu en dan een countrysausje. 

My Wild West opent met My Wild West Ouverture, waarin de sound van BOH is terug te vinden en wordt gevolgd door Hollywood, dat net als afsluiter Ojai een tribute is aan de staat California, waar zij de afgelopen tien jaar woonde en die ze recentelijk verruilde voor een klein stadje in Iowa. Op Hero zingt ze “I want my forty acres in the sun”, alsof ze toen al wist dat ze zou verhuizen. De nummers op MWW werden geschreven terwijl ze voorbereidingen trof om te verhuizen van California naar The Midwest, dus zo gek is dat niet. Bovendien klinkt er nostalgie door in haar muziek en teksten, maar heeft het album wel degelijk een positieve vibe die teweeg wordt gebracht door verandering. 

De stem van Lissie roept associaties op met Lana Del Ray en Stevie Nicks. En zoals eerder vermeld zijn er ook invloeden van BOH: neem Stay, dat culmineert naar een prachtig einde, waarin banjo heel subtiel een hoofdrol opeist naast de uithalen van Lissies zang. Andere nummers die zonder meer de moeite waard zijn, zijn Daughters, waarvoor Lissie werd geïnspireerd door de Liberiaanse vrijheidsactiviste, Leymah Gbowee, en Go For A Walk, dat enorm positief is en daarom alleen al vrolijk stemt. 

In totaal telt My Wild West twaalf prima nummers en het zou alleen maar verdiend zijn wanneer Lissie in een groter deel van Europa zou doorbreken dan in alleen the UK. In februari doet ze naast (voornamelijk) Scandinavië op 28 februari ook Amsterdam aan. (Paradiso Noord, Tolhuistuin) 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s