Josephine Foster – No More Lamps In The Morning

Op de hoes zien we een Art Deco-achtig ornament, een opgekrulde engel gehuld in goud. We zetten de plaat aan en wanen ons in de jaren twintig. Een hoge dunne stem vertaalt gedichten in een melodie, begeleid door een spaanse en een Portugese gitaar. Wtf, is dit een nieuwe release? Jawel.

Dit gepriegel is een nieuwe plaat van Josephine Foster, bekend als singer-songwriter uit Colorado met een forse catalogus op haar naam. Ze begon haar carrière naar verluid als zanger bij huwelijken en begrafenissen. Nu produceert ze een plaat samen met haar Portugese man die haar op gitaar begeleid met zeven liedjes die allemaal dun en uitgekleed klinken waarop onder andere de gedichten van Rudyard Kipling en James Joyce op muziek worden gezet.

Het lijkt nergens op, is voor geen gat te vangen. De vergissing dat het wel fado zal zijn met die Portugese gitaarklanken, slaat de plank in elk geval stevig mis. Fosters stem buigt zich in als een zingende zaag in onmogelijke bochten en de gitaren pingelen er op los; het klinkt in mijn oren helemaal nergens naar en verdraag niet nog een luisterbeurt. Voor liefhebbers van buitenissige ‘folk’.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s