Rocket From The Tombs – Black Record

Zelden is een bandnaam verzonnen ergens midden jaren zeventig veertig jaar later zo relevant. Hier zijn de Rocket From The Tombs: ouwe punkband opgegraven om je nu nog even de stuipen op het lijf te jagen. Luid, hard en snel, dat zijn deze oudjes nog altijd. Dat bewijzen ze op een plaat met acht nieuwe nummers die zo uit de tijdmachine lijken te zijn gerukt, aangevuld met nieuwe opnamen van enkele van hun klassiekers.

Originele bandleden Crocus Behemoth en Craig Bell zingen nog net zo gemakkelijk als al die jaren geleden met de typische zak-voor-mijn-part-allemaal-in-de-stront-mentaliteit. Elf liedjes die, helemaal zoals het hoort, tussen de amper twee en hooguit drie minuten klokken en allemaal als een donderbui over je heen walsen. En de tijd is er weer rijp voor, niet waar? En de jongens voelen dat goed aan als ze ‘Welcome to the New Dark Ages’ zingen over een riff die Status Quo voor ze slappe radio hitjes gingen maken had kunnen bedenken. Maar dan lekker rauw en losjes gespeeld zoals pakweg The Stooges het zouden doen. Alleen Spooky wijkt af: een ballade in punkstijl van 4 minuten en 3 seconden over het effect van meisjes op de man.

Toch een verrassende comeback van een legendarische band die tussen juni 1974 en augustus 1975 een paar optredens gaf, verschillende drummers versleet en een paar klassiekers van punkrocksongs afleverde. Althans, voor de nostalgische liefhebbers. Want meer dan laten zien dat ze er nog zijn doen ze met deze plaat natuurlijk niet. Is punk dood? Welnee! Nog niet.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s