Counter Jib – Touch Of Karma

Het Utrechtse Counter Jib is als een open boek. Ze laten geen misverstanden bestaan, zijn zo duidelijk als het maar kan. Zo begint hun nieuwe single Touch Of Karma met een lekkere pot ruis uit de versterkers die klaar staan om te gaan blazen. Dat geeft een helder signaal: let op, hier is een live-band aan het werk.

Counter Jib bracht pak weg een jaar geleden hun eerste cd’tje uit vol stevige rock die sterk is geent op de muziek waar zijn van houden. En dan moet je denken aan Foo Fighters, Queens Of The Stone Age en soortgenoten. Die plaat klonk als een klok en de liedjes waren sterk. De originaliteit blijft dan misschien achterwege, maar daar draait Counter Jib dan ook niet omheen; dat boeit minder.

Een jaar later presenteert de band een ep met drie liedjes. Potige rock, noemen ze het zelf, en verdomd dat is een leuke én rake omschrijving. Lekker rauw en in de basis live opgenomen, komt de energie van deze band nog beter tot zijn recht. Zonder dat het ten koste gaat van hoe het klinkt want de productie is opnieuw prima in orde. Single Touch Of Karma laat ook geen misverstand over de ontwikkeling van de band: die is er niet. Meteen de eerste de beste break hoor je onmiskenbaar QOTSA, de samenzang in het refrein is naar voorbeeld van Nirvana, de sound is ook weer sterk afgestemd op hun grote voorbeelden. Eigenlijk is het hele nummer een grote melting pot; alsof die fameuze bands van toen even samen op het podium staan. Maar evenzeer geldt dat het opnieuw drie sterke liedjes zijn die met groot zelfvertrouwen zijn ingespeeld en ingezongen: strak en potig. Gewoon drie uitstekende muzikanten die doen wat ze leuk vinden.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s