Anna von Hausswolff – The Miraculous

Zweedse zangeres Anna – voluit Anna Michaela Ebba Electra – von Hausswolff heeft een naam die de lading aardig dekt. Als het niet haar naam zou zijn, dan heeft ze haar artiestenfaam raak gekozen. De Zweedse levert met The Miraculous haar derde volwaardige plaat af vol bombastische gotische rock waarover zij met grootse uithalen heen mag zingen. Precies wat je verwacht van een Hausswolff met dubbel f.

Van Hausswolff heeft in haar eigen land een stevige reputatie opgebouwd en wordt vooral gewaardeerd om haar expressieve stem en de indrukwekkende live-optredens. Daar kun je je wat bij voorstellen, als je The Miraculous beluistert, dat van a tot z klinkt als een magisch duister sprookje. Alsof er boeken van Tolkien zijn opgedoken waarbij Frodo toch niet naar huis gaat, maar nieuwe angstige avonturen beleeft. Zo Scandinavisch als maar kan. En tot in de details kloppend uitgewerkt, kijk ook maar naar de stemmige bijpassende video’s.

Je moet er wel van houden, van dit tomeloze kitscherige geweld vol clichés en weinig opmerkelijke melodielijnen in de begeleiding. Von Hausswolff zingt ontegenzeggelijk indrukwekkend, met haar eigenaardige in de keel wat afgeknepen stem. In An Oath bijvoorbeeld, blijft de begeleiding een beetje op de achtergrond en komt zij het best tot haar recht. Maar meestal blijft het bij galmen over opgepompte kerkorgels en overstuurde gitaren.

Een gedachte over “Anna von Hausswolff – The Miraculous

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s