Wreckless Eric – amERICa

Even voor iedereen die na 1978 is geboren: Wreckless Eric is een Engelse liedjesschrijver die furore maakte tegen het einde van de jaren zeventig, zijn liedjes uitbracht op het roemruchte label Stiff Records en meesurfte op de grote punkgolf. ‘When I was a young boy, my mama said to me, there’s only one girl in the world for you, and she probably lives in Tahiti’, zo luidt de openingsstrofe van zijn grootste hitje (I’d Got The) Whole Wide World. En mensen die alleen luisterden naar de top veertig kennen misschien Hit And Miss Judy, die vast in de Tipparade is blijven hangen.

Diezelfde Wreckless Eric heeft een nieuwe plaat gemaakt helemaal in zijn stijl: alsof er in veertig jaar niks is gebeurd. Nou ja, dat is wat overdreven, want zijn leven heeft niet stilgestaan; hij zwierf over de wereld en woont nu in Amerika. Daar gaat de plaat voor een deel dan ook over. Met van die grappige teksten en een typische Engelse woordenvloed met begeleiding van een rafelig gitaartje. Uit het persbericht van de platenmaatschappij blijkt dat hij alles thuis met vrienden heeft ingespeeld. Grotendeels op haperende apparatuur.

Helemaal niks mis met die plaat van Wreckless Eric. Leuke luisterliedjes zoals we dat al wel van hem kenden; typisch britpop uit de dagen dat die nog niet was uitgevonden. Knappe liedjes ook als Days Of My Life of Boy Band die aan Blur en The Beatles tegelijk doet denken. Met bijna psychedelische uitstapjes als in White Bread maar vooral veel gitaarliedjes waar de humoristische en licht kritische teksten het ‘m moeten doen: ‘White bread built this land of milk and money’. Leuk voor wie roekeloze Eric nog kent van vroeger. Maar je vraagt je af wat iemand van na 1978 er mee moet.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s