De Geweldigheid – Word Lid

Grote lippen, kleine lippen, hangende en strakke lippen. In alle soorten en maten kom je ze tegen op de binnenhoes van De Geweldigheids’ eerste plaat Word Lid. Je mist eigenlijk een uitroepteken achter die titel, maar die wordt geplaatst door de muziek van dit zestallig collectief op leeftijd uit Kampen. En de collectie schaamlippen en andere tekeningen die de uitgave begeleidt. De verpakking doet al vermoeden dat we hier te maken hebben met een eigenaardige band met vreemde, misschien wel lichtelijk vieze voorkeuren.

Word Lid staat vol met Nederlandstalig popgeweld dat in stijl ergens ligt tussen het opzwepende van The Wombats (luister maar eens naar single Mooier) en het overdadige van De Kift. Uitgevoerd in een perfect klinkende productie die knap weg weet te vinden met de overvloed aan zanglijnen en zes muzikanten die allemaal hun bijdrage leveren. Het wordt nooit een overdadige kakofonie. Het is allemaal aangenaam luisteren.

De teksten zijn van het absurdistische soort. Die geven de fantasie van de luisteraar vrij baan. ‘Jij zuigt zo lekker’, klinkt het in het lied Kruimeldief. Alleen in Vast In Mijn Hoofd wordt het bijna te wansmakelijk wanneer ze ‘zingen en we springen en we zijn zo blij’ in de tekst breien. En je voelt je voyeur als ze zingen ‘Meisje, meisje waar ga je hene, in je leren strakke broekie, naar ome Sylvio’. De Geweldigheid eindigt de plaat met in Raggende Mannenstijl met het 1 minuut 40 klokkende lied Bidden: ‘Wij zijn heel goed maar God is nog goeier dan jij en ik’. Zo, dat is er dan maar uit. Amen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s