!!! (chk chk chk) – As If

De punkfunkers !!! geven zich op hun inmiddels zesde album helemaal over aan de funk. Met volle overgave. Waren hun eerste platen zo afgeladen met vervreemdende effecten dat het wel eens ten koste ging van de toegankelijkheid en dansbaarheid, As If sluit naadloos aan bij de vele platen van dit moment die de dansvloer op gaan. Het is disco wat de klok slaat, van het meest vette soort. De bassen ronken, geile kopstemmen, stevige hooklines met zagende synths: alles klopt. De plaat klinkt als een logisch vervolg op misschien wel hun beste plaat tot nu toe Thr!!!er uit 2013, waarop ook al stappen richting toegankelijkheid worden gezet.

!!! uit Sacramento bestaat inmiddels uit zes leden maar leunt in feite op de muzikale ideeën van Nic Offer. Die lopen op dit album uiteen van vet funky tot pure pop. Een radiovriendelijk liedje als Every Little Bit Counts staat inmiddels ver af van het ooit zo experimentele begin van de band. En in single Freedom! ’15 weet hij dat popgevoel te verbinden aan pure disco. Dat levert een bijna platte meezinger op waar je niet bij stil kunt blijven zitten. Je waant je weer in de jaren zeventig op een blinkende dansvloer in een kleine club, vooral dankzij de aanstekelijke zwarte achtergrondzang. Toch verliest !!! ook in deze uitspatting niet het eigen karakter, hun uit duizenden herkenbare sound, in dit nummer vooral vervat in de vette baslijn. En dat karakter maakt !!! toch tot een onweerstaanbare band in dit genre, in feite samengepakt in spetterend openingsnummer All U Writers.

As If is een musthave voor dj’s die graag zien dat er wordt gedanst. Wie !!! volgt vanwege hun interpretatie van experimentele punkfunk uit de jaren tachtig is misschien licht teleurgesteld. Maar komt toch heus ook zijn trekken, dankzij alle gekkigheid in tracks als Bam City of Funk (I Got This).

!!! stelt dan ook retorisch de vraag: Is it working for U babe? Nou, voor mij wel!!!

Een gedachte over “!!! (chk chk chk) – As If

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s