Rah Rah – Vessels

De vierde plaat van de Canadezen Rah Rah is een verzameling super catchy poprock deuntjes: in potentie stuk voor stuk radiohitjes. Dat maakt Vessels een lekkere popplaat om op te zetten. Het glijdt er allemaal soepeltjes in, als een rond rood wijntje. Niks-aan-de-hand-pop van de bovenste plank. Geen zwak liedje tussen te ontdekken. Knap geproduceerd; er is niets dat afbreuk doet aan het luisterplezier.

Rah Rah begon ooit als een trio maar is inmiddels uitgedijd tot een vijftal dat het maken van fijne popmuziek tot in de finesses beheerst. Ze bestrijken het speelveld van licht alt-country (Be Your Man) tot lichte radiorock (Chip Off The Heart) en soms pittige indie (Wolf Eyes en Good Winter). De samenzang is bijzonder smakelijk. Het feit dat Erin Passmore en Kristina Hedlund de leadzang kunnen afwisselen, maakt het nog levendiger. Al mist Hedlund misschien net een beetje punch in haar zang die Passmore wel heeft en klinkt het in de nummers die zij mag zingen wat zachtzinnig en ijl.

Nu is het alleen de vraag of deze plaat de tand des tijds kan doorstaan. Wat snel komt, is niet altijd goed. Voor een paar leuke afwasbeurten of fijne uurtjes in de auto staat deze plaat in elk geval wel garant, voor wie tegen zo veel ongedwongen plezier kan. Maar gaat dit nog verder groeien? Of zijn we het volgende week al weer vergeten…

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s