The Maureens – Bang The Drum

Uit de Utrechtse alternatieve scene komt een groep muzikanten voort die elkaar hebben gevonden in hun liefde voor melodieuze pop a la Johan. Ze opereren onder de naam The Maureens. Bang The Drum is hun tweede plaat en die staat vol heerlijke zomerse luisterpop. De band verwijst zelf naar Johan, Beach Boys, The Posies en Teenage Fanclub als referenties. En de plaat staat dan ook bol van de citaten uit werk van hun voorbeelden.

Single Heartbreak staat model voor wat The Maureens op Bang The Drum brengen: 12 suikerzoete maar o zo mooie popliedjes. Kenmerkend zijn de meerstemmige zang, fijnbesnaarde slaggitaarpartijtjes en het orgeltje dat alles lekker samensmeedt. De plaat is aalglad geproduceerd door Martijn Groeneveld (onder andere Blaudzun, John Coffey, A Balladeer en Weissmuller) die het interessant maakt om te blijven luisteren door smaakvol wat luistergoed rond te strooien.

Bang The Drum gaat op één punt een beetje mank: het is een wat vlakke plaat. Ook na meerdere luisterbeurten zijn er geen liedjes die er duidelijk bovenuit steken en snel pakken. Het is een wat eenvormige brij, maar zoet genoeg om er van te blijven snoepen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s