Yo La Tengo – Stuff Like That There

In 1990 verscheen het album Fakebook van Yo La Tengo. Die plaat doet het nog steeds goed bij fans omwille van de losse mix van eigen (nieuwe) nummers, covers van eigen werk en covers van artiesten die de band bewondert. 25 jaar later verschijnt nu Stuff Like That There, een heerlijke rustige plaat van de voorgangers van het alternatieve genre met opnieuw een mix van covers eigen werk en van anderen, aangevuld met een enkel geheel nieuw liedje. Allemaal uitgevoerd in een voor Yo La Tengo toch bijna ongekende consistente vorm: normaal schieten hun platen alle kanten uit, maar deze plaat is van a tot z stijlvast uitgevoerd: Stuff Like That There kun je het beste opbergen tussen je verzameling americana.

Gelukkig blijft de losse ongedwongen stijl van de band goed herkenbaar in de uitvoering. Yo La Tengo gaat al weer ruim dertig jaar mee en is nu trouwens ook weer een kwartet: naast Ira Kaplan, Georgia Hubley en James McNew schuift gitarist Dave Schramm weer aan.

Stuff Like That There is een heerlijke lome plaat geworden vol fijne deuntjes. Als single is Friday I’m In Love – jawel, dat suffige liefdes liedjes van The Cure – uitgebracht en dat schijfje representeert de sfeer op de plaat goed, al is dit liedje in zijn ingehouden en bijna onderkoelde vrolijkheid wel een uitschieter. Andere hoogtepuntjes zijn het openingsnummer My Heart’s Not In It (origineel uit 1964 van Darlene McCrea, lid van het Supremes-achtige Raelettes), Automatic Doom (van Special Pillow) en I Can Feel The Ice Melting (van The Parliaments).

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s