Rachel Sermanni – Tied To The Moon

Rond haar handen loopt de inkt in een vlek naar beneden weg. Op de hoes van Tied To The Moon zien we een ruwe schets van een vrouwenfiguur. Kwetsbaar, naakt, rode lippenstift maar ook een onzekere trieste blik. De Schotse Rachel Sermanni werkte aan de overkant van de oceaan in Nova Scotia aan nieuw repertoire dat nu bij elkaar is gebracht op haar eerste studioalbum sinds 2012. Ze is nog maar 23 jaar en als je haar plaat beluistert is dat nauwelijks te geloven.

Tied To The Moon staat vol tere liedjes, veelal alleen begeleid met een akoestische gitaar. De plaat lijkt twee gezichten te hebben. De eerste nummers klinken stevig, met een volledige band, en doen beurtelings denken aan humeurig werk van Joan As Police Woman of Heather Nova.

Opener Run behoort direct tot de sterkste nummers in dit deel van de plaat. De tweede helft is veel meer ingetogen, met een spaarzame instrumentatie. Het is smaakzaak wat het mooiste is. In een pareltje als Ferryman – een klassieke vertelling over een liefde die niet goed kan aflopen; ‘For love like this, he said, don’t ever keep’ – komt haar zachte heldere stem, met veel lucht, prachtig tot zijn recht. De intonatie en de timing lijken wat op de beste momenten van Emiliania Torrini.

Tied To The Moon is een aanrader voor liefhebbers van zachte luistermuziek met af en toe een bite.

Sermanni toert in september door Nederland.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s