C Duncan – Architect

Easy listening anno 2015. Bij eerste beluistering van Archtiect, de debuutplaat van de uit Glasgow afkomstige C Duncan, ben je bijna in staat uit te roepen; James Last is dood, leve C Duncan. Alleen de trompetten ontbreken helaas.

De Schot is zoon van twee muzikanten. Christopher Duncan groeide op te midden van klassieke muziek. Dat is terug te horen op zijn debuutplaat Architect; het lijkt een vloeiende combinatie van oude klassieke en moderne muziek. Geen wonder dat zijn muziek al te horen is geweest in menig tv-programma; muzak voor de achtergrond zonder aandacht op te eisen. Denk als referentie bijvoorbeeld aan Midlake.

Duncan doet alles zelf. Architect klinkt als een plaat die met een batterij aan muzikanten is opgenomen in een forse balzaal, maar komt in werkelijkheid uit zijn slaapkamer. Zorgvuldig bouwde hij daar laag voor laag aan zijn composities. Droompop, suikerzoet met meerstemmige zang gegroepeerd rond de ook al zacht en licht lijzige stem van Duncan.

Architect behoort tot de categorie muziek die de titel ‘knap gedaan’ verdient maar te weinig boeiend is om een blijvende indruk achter te laten.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s