Gossamer – Automato

Nieuwe geluidjes ontdekken vormt vaak een inspiratiebron voor nieuwe muziek. Dat geldt ook voor de producer uit Los Angeles Evan Reiner, alias Gossamer. Zijn eerste plaat Automaton is opgebouwd rond geluidsfragmenten die hij met een draagbare recorder opnam in de natuur, in tunnels onder een dam of onder een brug. Daarnaast experimenteert hij graag en gebruikt bijvoorbeeld het geluid van zand dat uit uitstrooit over bekkens of hij slaat instrumenten aan met hulzen van afgeschoten patronen.

Het resultaat zijn 8 tracks waar het vooral om de sfeer draait. Harmoniën worden blijvend herhaald. Om promotionele redenen is het denkbaar handig om namen als Caribou ter vergelijking te noemen. Maar daar is Gossamer veel te impressionistisch en te ambient voor. Waar Dan Snaith met veel succes te grens zoeken tussen elektronische muziek en traditionele songstructuren, blijft Reiner daar ver vandaan. Een vergelijking met bijvoorbeeld Board Of Canada lijkt meer op zijn plaats. En dat maakt Automaton dan ook een plaat enkel geschikt voor ambient fijnproevers.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s