Stepmother – Calvary Greetings

Soms is een plaat wat te lang. Dat gaat op voor het veertien nummers tellende Calvary Greetings van Stepmother, een multinationale band met Rotterdams accent (bandlid Lukas Simonis kennen we nog van het roemruchte Dull Schicksal). De vier leden van middelbare leeftijd plus hebben kosten nog moeite gespaard om veertien eigenzinnige nummers met veel aandacht voor detail mooi klinkend vast te leggen. Met een rijke instrumentatie; vooral de blazers geven de plaat een geheel eigen kleur.

De band meldt dat een ‘scheutje Monty Python’ hun muziek kenmerkt, en dat kun je wel zeggen ja. En daar zit ‘m misschien de kneep; Calvary Greetings is een vermoeiende luistertrip waarin je veertien liedjes lang wordt gebombardeerd met sferen, indrukken en grappen en grollen. Lachen hoor, al die verkeersgeluiden in Laisse Tomber Les Filles. Maar als je niet behoort tot de kring vrienden en familie van de band, is het snel wat veel van het goede.

Stepmother hoort thuis in het rijtje creatieve muzikanten die knotsgekke muziek maken in de traditie van Zappa en, dichter bij huis, De Kift. En ze mogen bere trots zijn op het resultaat, dat ook nog eens wordt uitgegeven door Knock ‘Em Dead Records. Hup, de platenkast in en koesteren die plaat, en lekker muziek blijven maken jongens. Op naar de volgende plaat.

stepmother calvary greetings from titi tabarnac on Vimeo.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s